logo print

En verder ook nog...

az Sint-Blasius

Naast het netwerk met UZ Gent en AZ Nikolaas vindt met AZ Sint-Blasius een samenwerking plaats rond het borstteam. Het AZ Lokeren werkt samen met het az Sint-Blasius uit Dendermonde. Dr. Jan Decloedt, borstchirurg en coördinator van de 'Borstkliniek Dendermonde', vervoegt parttime het team in het AZ Lokeren en draait actief mee in het team van het borstteam van het AZ Lokeren, bestaande uit dr. Annabel Goossens, de dienst medische beeldvorming, de psycholoog en de borstverpleegkundigen, allen werkzaam in het AZ Lokeren.

Residentiële voorzieningen (functionele binding)

Tweemaal per jaar is er een overleg tussen het AZ Lokeren (directeur verpleging, sociale dienst, psychologe, ziekenhuishygiëne, geriater, diensthoofd geriatrie), woonzorgcentra (Hof ter Engelen, Ter Durme, OCMW Moerbeke, Hof van Eksaarde) en de CRA’s (coördinerende raadgevend arts).

Het Provinciaal Interdisciplinair Overleg Ziekenhuishygiëne (PIOZ) Oost-Vlaanderen verenigt de geneesheer-ziekenhuishygiënisten en de verpleegkundig ziekenhuishygiënisten van de algemene en psychiatrische ziekenhuizen van de provincie.

Vlaamse Liga tegen Kanker

In samenwerking met de Vlaamse Liga tegen Kanker organiseert het AZ Lokeren een praatcafé voor kankerpatiënten.

Revalidatiecentra

Indien een aangepaste revalidatie in aansluiting op de ziekenhuisopname wenselijk is, zal in overleg met de patiënt een gepaste revalidatieaanvraag opgestart worden. Hiervoor werkt het AZ Lokeren samen met alle revalidatiecentra die openstaan voor een overname van externe patiënten.

Thuiszorgdiensten

Gezien de opnames in een algemeen ziekenhuis steeds korter worden, neemt de vraag tot thuishulp toe. Hiervoor zal het AZ Lokeren in overleg met de patiënt samenwerken met de bestaande, erkende thuiszorgdiensten.

·