logo print

Rookstopbegeleiding

Stoppen met roken is belangrijk voor de gezondheid, dat weet iedereen, maar stoppen met roken is echter niet zo eenvoudig. Velen proberen te stoppen op zichzelf, puur op eigen wilskracht, zonder hulpmiddelen of begeleiding, maar helaas zal slechts een kleine minderheid hierbij slagen (3 tot 5%).

Een erkende tabakoloog kan je helpen om jouw rookstop ánders aan te pakken. De rookstopbegeleiding is een coaching- en begeleidingsprogramma waarbij de roker in zijn hele proces van rookstop wordt begeleid en opgevolgd. Door gerichte informatie te geven over o.a.de aanpak van ontwenningsverschijnselen, de inwerking van nicotine op het brein, enz. krijgt de roker meer inzicht in de eigen rookgewoonten en nicotineafhankelijkheid. Hierdoor zal hij meer opgewassen zijn tegen de moeilijkheden die vaak gepaard gaan bij het stoppen met roken.

Door de gestructureerde opvolging van de rookstopsessies kan er ook steeds kort op de bal worden gespeeld om problemen of ongemakken snel op te lossen. Door tips en trucjes aan te reiken wordt er geleerd om 'neen' te blijven zeggen tegen de dwingende kracht van de sigaret.

Wens je meer info over rookstopbegeleiding of wens je een begeleiding op te starten, spreek erover met jouw arts, of neem contact op met een erkend tabakoloog van het ziekenhuis. 

Kostprijs

Door het ziekenfonds wordt een gedeeltelijke terugbetaling voorzien van 8 consultaties per 2 kalenderjaren (bij een arts of erkend tabakoloog). De kostprijs van de 1e consultatie bedraagt € 30, de kostprijs van de 2de tot en met 8ste consultatie bedraagt € 20.

In het AZ Lokeren wordt gewerkt aan terugbetalingstarief, dat betekent dat er geen remgeld moet betaald worden en de 8 consultaties dus helemaal terugbetaald worden.

Contact

Bel of mail gerust voor meer informatie:

De tabakoloog heeft zijn consultatiebureau op het gelijkvloers.