logo print

Voorstelling pediatrie

Sinds november 2020 zijn de pediatrie van het AZ Lokeren en het AZ Nikolaas gefuseerd. Door deze fusie zijn er veranderingen merkbaar. Zo zal de consultatie en het dagziekenhuis in het AZ Lokeren blijven bestaan.

Klik hier voor de brochure van het dagziekenhuis pediatrie.

Wordt jouw kindje opgenomen voor langer dan 1 dag, dan zal hij/zij opgenomen worden in het AZ Nikolaas. Klik hier om door te gaan naar de website van het AZ Nikolaas.

In het AZ Nikolaas zullen beide teams instaan voor de opnames van verblijvende zieke kinderen tot 15 jaar. De kinderafdeling bevindt zich op het gelijkvloers van campus Sint-Niklaas - L. De Meesterstraat; straat 954. Deze is 24u/24, 7d/7 bereikbaar op het nummer 03 760 22 90.

De kinderafdeling staat voor:

  • Een persoonlijk onthaal door de verantwoordelijke verpleegkundige.
  • Een kindvriendelijke afdeling waar het kind centraal staat, waar het kind zichzelf kan zijn, waar ouderparticipatie heel belangrijk is en waar we proberen een gemoedelijke sfeer te creëren waarin het kind, de ouders en de medewerkers zich goed voelen.

Ziekenhuiswebsite voor kinderen

In elke ruimte valt er heel wat te ontdekken door op de verschillende voorwerpen en/of dieren te klikken. Op een toffe en kindvriendelijke manier komen kinderen alles te weten over de kinderafdeling. De info kan gelezen worden, daarnaast is er ook een gesproken versie beschikbaar.

.

Klik hier om de website te openen...