logo print

Voorstelling medische beeldvorming

Op de dienst medische beeldvorming kunnen de inwendige lichaamsdelen op verschillende manieren in beeld worden gebracht.

Onze radiologische dienst heeft de voorbije jaren goed geïnvesteerd in nieuwe toonaangevende en stralingsbeperkende onderzoeksapparatuur. Zo werd er een nieuwe CT-scanner aangeschaft die een aanzienlijke stralingsreductie geeft. Er werd eveneens geïnvesteerd in een nieuw röntgentoestel en een nieuw mammografietoestel, waarbij ook een lagere stralenbelasting wordt gemeten.

De beelden kunnen via verschillende technieken gemaakt worden:

Inschrijven

De dag van je onderzoek dien je je in te schrijven aan het balie van het ziekenhuis of de kiosk schuin over de onthaalbalie. Hiervoor heb je je identiteitskaart nodig.

Je krijgt aan de balie of via de kiosk klevers. Deze klevers dien je, samen met het voorschrift van je arts, mee te brengen naar de afdeling radiologie. Gelieve je op radiologie eerst aan te melden aan het secretariaat. De secretaresse zal je de nodige informatie geven en doorverwijzen naar de juiste wachtzaal.

Het onderzoek wordt zoveel mogelijk op de afgesproken tijd verricht, maar korte wachttijden zijn niet te vermijden. De onderzoekstijd per patiënt verschilt en tussentijdse spoedgevallen hebben voorrang.

Opgelet: wij werken enkel op medisch voorschrift!

Diensthoofd-arts: dr. Paul Dossche

Radiologen

Contact

Het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak kan telefonisch: tel. 09 340 81 71

Onze dienst is telefonisch bereikbaar:

  • tijdens weekdagen  van 8 tot 20 uur.
  • zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Indien je niet aanwezig kan zijn op het afgesproken tijdstip gelieve tijdig te verwittigen.

De medische beeldvorming is gelegen op het gelijkvloers.

Hoofdverpleegkundige: Anke Van Zaelen
tel. 09 340 81 65
Bereikbaar op weekdagen tussen 8 en 16 uur.