logo print

Interne/midcare

 

Interne

De dienst interne geneeskunde biedt aan al onze patiënten een multidisciplinaire totaalzorg van diverse disciplines zoals neurologie (ziekten van het zenuwstelsel), pneumologie (longziekten), cardiologie (hartziekten) en gastro-enterologie (ziekten van het maagdarmstelsel).

Al onze medewerkers werken nauw samen om het algemeen welzijn van de patiënt te waarborgen. Daarvoor werkt het team van onze afdeling samen met verschillende disciplines zoals sociaal verpleeg­kundigen, kinesisten, psychologen, logopedisten enz.

Midcare

Op de 4de verdieping is een ruimte met 4 bedden voorzien voor midcare. De dienst is voorzien van monitors en een volledig uitgeruste balie (centrale monitorruimte) voor de verpleegkundige die de patiënten 24 uur op 24 observeert.

Op midcare komen patiënten met een aantal specifieke problemen terecht, zoals cardiologische patiënten met ritmestoornissen, longembolen of na het inplanten van een pacemaker, neurologische patiënten met een hersenbloeding, bewustzijnsverlies of na een CVA (beroerte), alsook patiënten met gastro-enterologische problemen zoals pancreatitis (ontsteking van de pancreas) of een stabiele gastro-intestinale bloeding (bloeding in maag).

De verantwoordelijke arts voor midcare is dr. Ann Goeminne, diensthoofd cardiologie, terwijl de medische staf alle artsen omvat die behoren tot het departement interne geneeskunde.

Bezoekuren

Voor interne geneeskunde zijn de bezoekuren van 14 tot 16 uur en van 18 tot 20 uur. Wij vragen deze bezoekuren te respecteren.

Midcare
15 - 16 uur 
19 - 20 uur

Op midcare wordt gevraagd volgende zaken in acht te nemen:

  • Gelieve het bezoek te beperken tot maximum 2 personen.
  • Gelieve 1 persoon aan te duiden die telkens het telefonisch contact met de afdeling onderhoudt.
  • Geen toegang -12 jaar.
Contact

Interne: tel. 09 340 84 60
Midcare: tel. 09 340 84 65

Interne/midcare is gelegen op de 4de verdieping.

Verantwoordelijke arts midcare: dr. Ann Goeminne, arts-specialist in de cardiologie, tel. 09 340 85 20
Consultatiebureau te vinden op het gelijkvloers.

Hoofdverpleegkundige: Sandra Rombaut (foto)
tel. 09 340 84 60
Bereikbaar op weekdagen tussen 8 en 16 uur. Bureau op de 4de verdieping.