logo print

Nieuwste apparatuur

De dienst fysische geneeskunde en revalidatie beschikt over de allerlaatste en modernste apparatuur voor het behandelen van rugklachten die ineens opkomen en chronische rugklachten. De rugkliniek is een gespecialiseerde afdeling voor patiënten met dit soort klachten. Niet alleen wordt er geoefend op speciale oefenapparatuur voor de rug, maar er wordt ook aandacht gegeven aan ergonomie.

De dienst heeft uitgebreid geïnvesteerd in nieuwe behandelingsmogelijkheden. Er werden, naast de al bekende oefenapparatuur voor de rugkliniek, toestellen aangekocht voor de behandeling van patiënten die vanwege ernstige lichamelijke aandoeningen minder goed belastbaar zijn.

De behandelingsmogelijkheden voor patiënten met klachten in de nek en de rug werden in het AZ Lokeren uitgebreid met een Spineliner-toestel  van de nieuwste generatie en een andullatiebed. Een Spineliner-apparaat is een toestel waarmee afzonderlijke onderdelen van de wervelzuil, waaronder wervels en tussenwervelschijven, kunnen worden onderzocht en behandeld.

Andullatie is een compleet pijnloze  methode die via de massagematras veel klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. Gedurende de massagesessies van 15 à 30 minuten met andullatie ervaart de patiënt zowel infrarode warmte als volledige mechanische lichaamsvibraties die bewezen wetenschappelijke effecten hebben op meerdere lichaamsfuncties (chronische lage rugpijn, Invloed op spieren en gewrichten, Invloed op bloedcirculatie enz.).