logo print

Borstteam

Elke patiënt (vrouw of man) die ongerust is over een borstprobleem, een abnormaal resultaat krijgt na een borstscreeningsonderzoek of een knobbeltje ontdekt, zal in het AZ Lokeren op heel snelle termijn gezien worden door een multidisciplinair team en zo nodig bijkomende onderzoeken krijgen. De resultaten van een punctiebiopsie kunnen al na 24 uur gekend zijn. Zo weet de patiënt en de familie of het een goedaardig dan wel een kwaadaardig letsel is. 

Het team staat voor een multidisciplinaire groep (zie foto) van senologen (borstchirurgen), radiologen, borstverpleegkundigen en een psycholoog. Dat team zorgt ervoor dat de patiënt snel opgevangen wordt met een kwaliteitsvolle aanpak en vaak binnen de week tot maximaal 14 dagen wordt behandeld.

Samenwerking az Sint-Blasius

Om de optimale werking van het borstteam in Lokeren mogelijk te maken, werkt het ziekenhuis samen met het az Sint-Blasius uit Dendermonde. Dr. Jan Decloedt, borstchirurg en coördinator van de borstkliniek in Dendermonde, zal actief meedraaien in het team van dr. Annabel Goossens, de dienst medische beeldvorming, de psycholoog en de borstverpleegkundigen.

Ook stelt het az Sint-Blasius enkele diensten ter beschikking, met name de NMR-onderzoeken van de borst, de anatomo-pathologische dienst voor de analyse van de borstpuncties en het weefselonderzoek en de diensten medische oncologie, indien ook chemotherapie is aangewezen. De samenwerkingsverbanden met het UZ Gent voor radiotherapie en genetica blijven onveranderd bestaan. 

Contact

Borstteam: 09 340 85 19


Borstverpleegkundige

Brigitte De Ryck
tel. 09 340 85 19


Artsen

Overkoepelend verantwoordelijke
Angie Van Peteghem, hoofdverpleegkundige dagziekenhuis (zie foto)
tel. 09 340 82 50
Bereikbaar van 8 - 15.30 uur.
Bureau op dagziekenhuis, 2de verdieping, nieuwbouw (blok B).