logo print

Woensdag 29 mei: werelddag zonder tabak

Elk jaar op 31 mei is het 'Werelddag zonder tabak', traditioneel een moment om even stil te staan bij de gevolgen van roken. Wie een leven lang rookt, heeft 50% meer kans om vroegtijdig te overlijden aan een aandoening die het gevolg is van het jarenlange roken. Wegens het verlengde weekend, zal de actie in het AZL doorgaan op woensdag 29 mei.

 

Overweeg je om te stoppen? Dan is 29 mei misschien het uitgelezen moment om je te informeren over de mogelijkheden om te stoppen met roken.

Ook in het AZ Lokeren wordt er een actie gepland om de werelddag zonder tabak niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Op woensdag 29 mei kan je in de inkomhal van het ziekenhuis een infostand bezoeken.

Je kan er het gehalte aan CO (koolmonoxide) in je uitgeademde lucht laten meten en rokers kunnen onder begeleiding van een erkende tabakoloog hun longcapaciteit en longleeftijd laten bepalen. De tabakoloog geeft ook advies over de verschillende manieren om te stoppen met roken en de hulpmiddelen die voorhanden zijn om je hierbij te ondersteunen. Verder kan je er allerlei info vinden over rookstopbegeleiding en over het nieuwe betalingssysteem van rookstopconsultaties bij erkende tabakologen.

Infokraam rookstop: woensdag 29 mei 2019, van 10.00 uur t.e.m. 16.00 uur in de inkomhal van het AZ Lokeren.

Rookstopbegeleiding AZ Lokeren: 09 340 81 11 (via de telefooncentrale) of rookstop@azlokeren.be