logo print

Week van de diëtist

Van 19 t.e.m. 25 maart 2018 gaat de 'Week van de diëtist' door.

Het thema van dit jaar is 'Hap-klaar advies', waarbij HAP staat voor 'Huisgemaakt Aangepast Persoonlijk'. Dit thema past perfect bij het AZ Lokeren:

Huisgemaakt: het AZ Lokeren heeft nog steeds een 'warme lijn', meer en meer een uitzondering in de ziekenhuizen. Dagelijks wordt er in het AZL vers gekookt. En lekker.....zo staat er deze week o.a. rijstpap op het menu...

Aangepast: het weekmenu binnen het AZL wordt zo goed mogelijk aangepast aan de verschillende diëten en consistenties.

Persoonlijk: de diëtisten van het AZ Lokeren gaan dagelijks langs bij de patiënten om persoonlijk advies te geven, aangepast aan de behoeften. In een ziekenhuissetting is dit niet steeds even gemakkelijk, de patiënten voelen zich vaak niet goed, maar de AZL-diëtisten werken hard om een oplossing te bieden voor een verminderde eetlust, een verhoogde behoefte enz. Ze zijn ook verheugd te kunnen melden dat er binnenkort wordt gestart met een 'snackronde' om de ondervoede patiënten net dat extraatje te kunnen bieden.