logo print

Principiële goedkeuring voor een NMR-toestel in het AZ Lokeren

Afgelopen vrijdag heeft de Vlaamse regering een principiële goedkeuring gegeven voor de aanvullende programmatienorm voor NMR-toestellen in Vlaanderen, waarbij het AZ Lokeren in aanmerking komt.

In eerste instantie zullen de vijf ziekenhuizen in Vlaanderen die nog niet over een dienst beschikken waarin een NMR-toestel is opgesteld de mogelijkheid geboden worden om erkenning tot exploitatie te verkrijgen. Het AZ Lokeren is één van deze vijf ziekenhuizen. Het besluit van de Vlaamse regering gaat nu nog naar de Raad van State voor advies.

Als directie zijn we uiteraard verheugd dat er een NMR-toestel in de regio bijkomt en hopen we op deze manier de wachttijden voor de patiënten uit de streek te kunnen inkorten. Momenteel is er slechts 1 toestel beschikbaar in deze regio voor een gebied met bijna 250.000 inwoners. Vier jaar geleden verzamelden we 20.000 handtekeningen om onze vraag voor een tweede NMR-toestel in de regio extra onder de aandacht te brengen, wat resulteerde in een hoorzitting in het Vlaams parlement.