logo print

Levering 92 nieuwe ziekenhuisbedden, oude bedden naar Syrië

Op maandag 16 en dinsdag 17 juli, telkens vanaf 07.00 uur ’s morgens, zijn er in het AZ Lokeren 92 bedden geleverd met een waarde van € 249 656.

De levering gebeurde op de parking van spoed, waar een ketting werd gevormd van medewerkers om de nieuwe bedden te poetsen, op te dekken en te controleren. Deze vertrokken dan via de lift naar de juiste afdeling. Tegelijkertijd voerden medewerkers van het AZL en vrijwilligers van de humanitaire organisatie ‘La Cigogne’ de oude bedden af naar een container die gevuld wordt voor Syrië. Dit kan dankzij dr. Issaev, anesthesist in het AZL, hij zorgt voor de brug tussen Lokeren en Syrië. Eerder dit jaar werden al oude verlosbedden geschonken aan de organisatie en deze worden reeds gebruikt in een plaatselijk ziekenhuis.

Meer comfort voor patiënt en medewerker

De nieuwe ziekenhuisbedden zullen enerzijds voor meer comfort zorgen bij de patiënt, anderzijds voor meer gebruiksvriendelijkheid voor de verpleegkundigen. Er dient niets meer manueel aan de bedden te gebeuren om deze te veranderen van positie, alle bedieningen zijn elektrisch. De patiënt kan bepaalde bedieningen ook zelf doen en zo een comfortabele positie nastreven. De ergonomische factor voor de verpleegkundigen, medewerkers van de facilitaire dienst en logistieke medewerkers mag benadrukt worden, deze moderne bedden zijn voorzien van allerlei ‘rugvriendelijke’ aspecten.