logo print

Kinderen rijden in AZL naar onderzoek in Porsche

In het AZ Lokeren rijden kinderen voortaan naar een onderzoek in een heuse Porsche. De elektrische auto brengt de patiëntjes van pediatrie naar een onderzoek op radiologie of naar een behandeling in het ziekenhuis. Dit zal de onderzoeken voor de kinderen aangenamer maken.

De aankoop van de elektrische auto werd gesponsord door dhr. Freddy De Wilde, echtgenoot van Magda Van Grembergen, medewerkster schoonmaak op de kinderafdeling. Hij schonk op 5 november 2018 een cheque t.w.v. € 1700 aan de kinderafdeling van het AZ Lokeren. Freddy stapte in augustus van dit jaar voor de vijfde keer de ‘Dodentocht’ van Bornem en liet zich hiervoor sponsoren.

In 2018 kwam Freddy, die zelf directeur is van een lagere school en de noden van kinderen wel kent, op het idee de kinderafdeling van het AZ Lokeren te steunen. Freddy: “Ik hoorde verhalen over hardwerkende mensen op pediatrie, die naast hun dagdagelijkse taken nog tijd vrijmaken om activiteiten te organiseren, om het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Ik wilde voor hen en de kinderen iets betekenen.”

Omdat het geschonken bedrag de verwachtingen overschreed, werd naast de auto (t.w.v. € 500) nog een mascottepak (€ 480) gekocht. Daarnaast werd ook aan de kinderen gedacht die naar het ziekenhuis op consultatie bij de kinderarts komen, of die op de spoedafdeling dienen te wachten. In beide wachtzalen werd gezorgd voor kindvriendelijk en –veilig wandspeelgoed, zodat het wachten voor de kinderen op een aangenamere manier kan worden ingevuld.