logo print

Het AZ Lokeren neemt deel aan Levensloop Beveren 2019

Voor de eerste keer zal een gezamenlijk team aantreden onder de noemer van Verenigde Ziekenhuizen Waas en Durme.

Van zaterdag 19 oktober 15.00 uur t.e.m. zondag 20 oktober 2019 15.00 uur gaat in Beveren, op de atletiekpiste, Levensloop 2019 door. Het AZ Lokeren neemt deel, voor de eerste maal in een gezamenlijk team met de collega's van het AZ Nikolaas, als team Verenigde Ziekenhuizen Waas en Durme.

Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk fondsen in te werven voor het onderzoek naar kankerbehandelingen, en meteen kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken.

Gedurende 24 uur stappen de leden van de verschillende deelnemende teams op de atletiekpiste, terwijl intussen op het binnenplein en rondom de piste randanimatie is voorzien, zowel door Levensloop als door de deelnemende instellingen. De Verenigde Ziekenhuizen Waas en Durme zullen in Beveren een tent voorzien, waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, en om de stappers en lopers aan te moedigen.

Ook voor aanvang van het evenement wordt aan geldinzameling gedaan. Zo is er o.a. een snoepverkoop ten voordele van Levensloop (iedereen kan een puntzakje snoep kopen aan 3€). De verkoop wordt georganiseerd door de oncologische afdeling, zakjes zijn o.a. ook in de cafetaria van het ziekenhuis beschikbaar.

Daarnaast is er momenteel in het ziekenhuis een actie bezig waarbij de medewerkers van het AZ Lokeren fietsen voor het goede doel: elke kilometer die gefietst wordt in het kader van het woon-werkverkeer, brengt geld in het laatje. Per gefietste kilometer schenkt het AZ Lokeren immers een vergoeding aan Levensloop.