logo print

Het AZ Lokeren mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur van de Veerkracht 2018’ noemen

In het kader van de Vlaamse campagne ‘Samen Veerkrachtig’ inspireerde Logo Gezond+ vzw het afgelopen jaar organisaties, lokale besturen en scholen om werk te maken van geestelijke gezondheid. Tijdens het Gala van de Gouden Ressort bekroonde een jury het AZ Lokeren tot ‘Ambassadeur van de Veerkracht 2018’. Het AZ Lokeren won in de categorie ‘Inspanningen doorheen het jaar die resulteren in veerkracht: een geestelijk gezondheidsbeleid’.

Het AZ Lokeren is bijzonder trots op deze titel. Als kleinste ziekenhuis van Vlaanderen beschikken ze niet altijd over grote budgetten, maar deze bekroning bewijst dat je met creativiteit, de juiste ondersteuning en veel enthousiasme grote dingen kan bereiken. Het AZ Lokeren behaalde in 2018 het NIAZ-label en stapte mee in de netwerkvorming. Dit alles vergt extra inspanningen van de medewerkers. Het AZ Lokeren wil het personeel laten weten dat zij gewaardeerd worden voor al dit harde werk. Het ziekenhuis erkent ook het belang van veerkracht, dit is namelijk een belangrijk onderdeel van het welbevinden van het personeel.

Het AZ Lokeren lanceerde tal van activiteiten rond ‘Fit in je Hoofd’ en startte een geestelijke gezondheidscampagne rond de slagzin ‘Draag ZORG voor jezelf’. Zo kunnen medewerkers een gratis cursus mindfulness volgen, personeelsleden krijgen een gratis sessie relaxatiemassage, de teamspirit werd talloze keren aangewakkerd met doe-opdrachten, het ziekenhuis deed mee aan de 10.000 stappenclash, er kon meegedaan worden aan een stiltewandeling enz. In 2019 gaat het AZ Lokeren zeker verder op dit elan, want de reacties van het personeel zijn uitermate positief.

Wij danken hierbij Kathleen Beirnaert, diensthoofd TAS van het Sociaal Huis Lokeren voor haar enthousiasme om deel te nemen aan het project ‘Samen Veerkrachtig’. Zij moedigde 18 Lokerse organisaties en zorgvoorzieningen aan om het thema veerkracht op het programma te zetten.