logo print

Filmploeg op bezoek in het AZ Lokeren

Het AZ Lokeren is één van de locaties in een nieuwe Vlaamse film.

Deze week werd gestart met de opnames van een nieuwe Vlaamse film, 'Vele hemels boven de zevende', de verfilming van de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck. Op de tweede draaidag kwam de filmploeg, o.l.v. regisseur Jan Matthys (onder andere bekend van 'Quiz me Quick') naar het AZ Lokeren, één van de locaties. Er werd op verschillende plaatsen binnen het ziekenhuis gefilmd.

Enkele van de acteurs die tijdens deze draaidag aanwezig waren: Nell Catrysse, Jos Verbist, Peter Seynaeve, Viviane De Muynck, Sara De Roo.

De eerste contacten voor het vastleggen van de locatie werden reeds tijdens de kerstvakantie gelegd. Niemand kon toen vermoeden dat het zo ontzettend druk zou zijn begin februari, maar ondanks de hoge werkdruk werd de filmploeg op alle afdelingen goed onthaald. De grote drukte en de hoge werkdruk van de laatste weken, de extra inspanningen die werden en worden geleverd in de aanloop naar de audit van eind maart, en dan nog eens de extra last van externe factoren zoals de filmploeg: dat verdient -letterlijk- een bloemetje. De directie liet in de namiddag van 9 februari op de verschillende afdelingen en diensten een attentie bezorgen als blijk van waardering voor het harde werk van de medewerkers.