logo print

Eerste ambulance met verhoogde zichtbaarheid

Het AZ Lokeren neemt een nieuwe ziekenwagen in gebruik. Conform de nieuwe regelgeving m.b.t. de zichtbaarheid van de ziekenwagens, is deze uitgerust met het Battenburgpatroon voor een verhoogde zichtbaarheid en om een beter onderscheid te maken tussen dringende hulpverlening en niet-dringend ziekenvervoer.

Op termijn zullen alle ambulances van AZL uitgerust worden met deze nieuwe ‘bestickering’.

Er werd extra aandacht besteed aan het comfort van de patiënt.

De nieuwe ziekenwagen is o.m. uitgerust met een sanitaire cel die voorzien is van trauma licht (blauw) dat rustgevender is voor de patiënt na een trauma. Verder is alle uitrusting voorzien in de ziekenwagen zoals door de FOD is voorgeschreven.

De nieuwe ziekenwagen is ook uitgerust met een nieuw model van pneumatische tafel. Deze tafel gaat de schokken in de weg opvangen waardoor de patiënt minder last en pijn ervaart tijdens het transport. Deze nieuwe tafel heeft rondom verlichting en achteraan 2 koppelingen voor zuurstof.’

Aan deze ziekenwagen hangt een prijskaartje van  € 116.320,10.

Ook de kledij van de medewerkers van de spoedafdeling werd aangepast aan de nieuwe wetgeving inzake dringende geneeskundige hulpverlening i.v.m. veiligheid en zichtbaarheid. Naast de aanpassingen op het gebied van de kwaliteit en de kleuren, is de kledij ook voorzien van een ‘Star of Life’ om tijdens interventies de aard van de hulpverlener snel te kunnen identificeren.