logo print

Dr. Sablon, abdominale heelkunde

Vanaf heden consulteert dr. Sablon ook in het AZ Lokeren.

Sinds 15 augustus 2012 maakt dr. Thibaut Sablon deel uit van de dienst abdominale heelkunde van het AZ Nikolaas en vanaf 2017 van de overkoepelende diensten uit het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren (in het AZ Lokeren als consulent). Nu kan men ook op consultatie in het AZ Lokeren (vrijdag 14 - 16 uur, tel. 09 340 83 85).

Na zijn studies geneeskunde aan de Universiteit Gent volgde hij zijn specialisatie opleiding algemene heelkunde in het AZ Sint-Jan Ziekenhuis te Brugge en het Universitair Ziekenhuis Gent. Na zijn erkenning als algemeen chirurg in 2010 volgde hij een jaar fellowship Laparoscopische en bariatrische heelkunde in het AZ Sint-Jan te Brugge en aansluitend een jaar hepatobiliaire heelkunde in het UZ Gent. Hij legt zich naast de algemene heelkunde toe op obesitaschirurgie, lever- en pancreaschirurgie.

Dr. Thibault Sablon vormt samen met  dr. P. Van Miegroet, dr. I. de Keukelaere, dr. J-B Cornille en dr. M. Duinslaeger de verenigde dienst abdominale heelkunde uit het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren.