logo print

Dr. Haai verwelkomt kinderen op nieuwe kinderwebsite

Het AZ Lokeren stelt met trots haar nieuwe kinderwebsite voor. Samen met het gekozen beertje (meisje-jongen, 3-6 jaar of 7-11 jaar) ontdekt het kind de verschillende ruimtes doorheen het ziekenhuis: het onthaal, de speelkamer, de medische beeldvorming, de operatiekamer, de patiëntenkamer, de verpleegeenheid en de dokterskamer.

In elke ruimte valt er heel wat te ontdekken door op de verschillende voorwerpen en/of dieren te klikken. Op een toffe en kindvriendelijke manier komen kinderen alles te weten over de kinderafdeling. De info kan gelezen worden, daarnaast is er ook een gesproken versie beschikbaar.

We merken dat kinderen minder angst hebben voor een opname of ingreep wanneer zij goed voorbereid zijn of vertrouwd zijn met een bepaalde situatie of omgeving. Kinderen kunnen op de kinderwebsite ervaren dat het ziekenhuis niets is om bang voor te zijn.
Op een speelse manier kennismaken met het ziekenhuis kan veel twijfel bij het kind wegnemen waardoor de behandeling vlotter verloopt.

We bouwen in de toekomst verder aan deze website en zullen filmpjes en 360°-foto’s voorzien om de herkenbaarheid te verhogen.

De website is ontwikkeld door de firma Mediwebs in samenspraak met de verantwoordelijke voor het webgebeuren en de kinderafdeling. Je kan de website bezoeken via de homepagina van deze website of via dit adres: http://kinderwebsite-azl.mediwebs.be/