logo print

4 nieuwe gastro-enterologen in het AZL

Deze week zijn er in het AZ Lokeren 4 nieuwe arts-specialisten in de gastro-enterologie gestart.

Dr. Elodie De Ruyck 

Dokter De Ruyck studeerde geneeskunde aan de universiteit van Gent waar zij zich verder specialiseerde in de gastro-enterologie. Haar interesse gaat in het bijzonder naar chronische inflammatie darmziekten, ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Zij volgt hiervoor een bijkomende fellowship in het Erasmus MC in Rotterdam. Op 1 oktober 2018 vervoegde dr. De Ruyck het team gastro-enterologen van het AZ Lokeren en het AZ Nikolaas.

Dr. Bénédicte Naessens

Dr. Naessens studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent en de KU Leuven. Ze promoveerde in 1998. In 2004 studeerde ze af als gastro-enteroloog. Daarna bekwaamde ze zich verder in de digestieve oncologie en de echo-endoscopie aan de KU Leuven en de UCL. Sinds 2005 is ze werkzaam als gastro-enteroloog in het AZN. Ze bleef gedurende geruime tijd ook consulent digestieve oncologie aan de KU Leuven. Op 1 oktober 2018 vervoegde dr. Naessens het team gastro-enterologen van het AZ Lokeren.

Dr. Guido Spanoghe

Dr. Guido Spanoghe (°1967) vervolmaakte zijn opleiding geneeskunde en zijn specialisatie tot gastro-enteroloog aan de Universiteit Gent. In 1999 startte hij als gastro-enteroloog in het AZ Nikolaas. Zijn speciale interesse als arts gaat uit naar de echografie en de therapeutische endoscopie, waarbij ERCP en de echo-endoscopie er bovenuit steken. Op 1 oktober 2018 vervoegde dr. Spanoghe het team gastro-enterologen van het AZ Lokeren.

Dr. Wim Verlinden

Dr. Verlinden studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen, waarna hij zich specialiseerde in de gastro-enterologie. Na zijn klinische opleiding deed hij gedurende twee jaar onderzoek en behaalde hij een doctoraat in de hepatologie, met onderzoek naar de niet-invasieve diagnostiek van leverfibrose en portale hypertensie. Zijn subspecialisme is hepatologie. Hij volgt ook een bijkomende opleiding voor ERCP. Op 1 oktober 2018 vervoegde dr. Verlinden het team gastro-enterologen van het AZ Lokeren.