logo print

200 jaar verpleegkunde in 2020

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van het verpleegkundig beroep heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het jaar 2020 uitgeroepen tot ‘Internationale jaar van de Verpleegkunde en Vroedkunde'. De huidige wereldwijde voorspellingen geven aan dat het tekort van verpleegkundigen en vroedkundigen oploopt tot 9 miljoen.

Met dit actiejaar wil de WHO verpleegkunde en vroedkunde promoten en roepen ze op om initiatieven te nemen om dit te doen. Het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren doen dit met de lancering van campagne ‘SuperNurse2020'.   Met de campagne willen we de zorg in een positief daglicht stellen omdat werken in de zorg heel veel voldoening geeft en bovendien maatschappelijk relevant is. Ze is gericht op iedereen die werkt in de zorg of zich hiertoe aangesproken voelt om aan de slag te gaan in de zorg.

Tijdens het medewerkersfeest vond de kick-off plaats, maar dit kalenderjaar heeft nog meer in petto. Supernurse 2020 is actief op sociale media (facebook, twitter, instagram), via deze kanalen worden de toekomstige activiteiten gedeeld, maar ook inspirerende momenten en warme ervaringen die (zorg)medewerkers ons bezorgen.

Wil jij ook graag een blik achter de schermen, volg en like dit initiatief op facebook, twitter en instragram, onder de naam SuperNurse2020.