logo print

Vraag en antwoord

Ik wil op bezoek komen, wat moet ik doen?

Vanaf 6 juni is beperkt bezoek toegelaten. Er zijn richtlijnen die je moet volgen indien je op bezoek wilt komen. Lees alles grondig na voor je op bezoek komt. Klik hier...

Er zijn aparte regelingen voor materniteit, pediatrie, intensieve zorgen en kritiekzieke patiënten. Deze kan je ook nalezen op onze pagina voor bezoekers.


Ik moet binnenkort bevallen. Mag mijn partner meekomen?

Natuurlijk, alle richtlijnen hiervoor vind je op deze pagina. Klik hier...


Ik dien opgenomen te worden voor een ingreep. Moet ik mij laten screenen op Covid19?

Laat je zeker op voorhand screenen op Covid-19, anders kan de opname niet doorgaan. Je arts-specialist zal je hiervoor de aanvraag en de juiste info bezorgen.

Graag informeren we jou over de richtlijnen die je dient te nemen bij een opname. Klik hier om het document te openen in pdf...


Dien ik een medicatieschema mee te brengen bij opname in het ziekenhuis?

Om je goed te kunnen behandelen en verzorgen, moeten onze zorgverleners weten welke medicatie je thuis neemt. Breng daarom altijd een actueel medicatieschema mee naar het ziekenhuis.

Meer info.


Ik mag op consultatie in het ziekenhuis. Waar moet ik op letten?

Hiervoor hebben we enkele richtlijnen opgesteld. Klik hier voor meer informatie...


Wat moet ik doen als ik een vermoeden heb van corona?

Contacteer eerst je huisarts. Indien je toch naar het ziekenhuis komt, ga vooral niet langs de hoofdingang het ziekenhuis binnen. Meld je aan via de spoed in de Zelestraat. Je belt buiten aan en blijft ook buiten wachten tot een medewerker je komt halen.


Ben ik nog welkom op de spoedafdeling als ik iets ernstigs heb?

We vernemen dat er een beetje terughoudendheid bestaat om in deze coronatijden naar de spoedafdeling van het ziekenhuis te komen. Sommigen hebben wat schrik, anderen willen de zorgverleners niet nog meer belasten.Kom je naar het AZL voor een opname in het ziekenhuis? Laat je zeker op voorhand screenen op Covid-19, anders kan de opname niet doorgaan. Je arts-specialist zal je hiervoor de aanvraag en de juiste info bezorgen.

Graag informeren we jou over de richtlijnen die je dient te nemen bij een opname. Klik hier...

Wie dringende medische verzorging nodig heeft is uiteraard nog steeds welkom op de spoedafdeling. Ons team staat klaar om iedereen te helpen.

Schrik is niet nodig, ook op de spoedafdeling van het AZ Lokeren werd gezorgd voor een aparte flow en zijn er aparte zones voorzien. De patiënten met symptomen van Covid-19 komen niet in contact met patiënten zonder symptomen, en alle voorzorgsmaatregelen worden in acht genomen in beide zones.

Nog even kort herhalen ook: heb je symptomen van Covid-19? Bel dan eerst naar je huisarts, hij/zij zal je meedelen wat je het beste kan doen (thuis uitzieken, naar de spoedafdeling gaan enz.)


Ik ben in isolatie of ik doe de was van een familielid in isolatie. Zijn hierover extra richtlijnen?

Er wordt aangeraden de kledij van een (vermoedelijk) geïnfecteerde persoon te wassen op 60°C. De gewone kookwas doe je zoals onder gewone omstandigheden op 90°C.Kan ik een koffie gaan drinken of iets gaan eten in de cafetaria?

Neen, vanaf zaterdag 14 maart 2020 zal de cafetaria gesloten zijn voor alle bezoekers en patiënten.
Enkel het personeel van het AZ Lokeren is toegestaan om in beperkte mate de cafetaria te bezoeken.