logo print

Patiënten

Wat te doen als je persoonlijke spullen en/of verse kledij komt afgeven, of vuile was ophalen?

Het is uiteraard toegestaan persoonlijke spullen en/of verse kledij te komen afgeven, of om vuile was op te halen. Dit kan enkel tussen 14.00 en 18.00 uur. Je dient je hiervoor aan te melden aan het onthaal.

Als je in de voormiddag, dus voor 12.00 uur, naar de afdeling belt, dan kunnen de medewerkers daar het nodige doen om de spullen van je familielid of naaste tijdig klaar te zetten.

Opname

Bij een opname kan één familielid of begeleider die geen symptomen vertoont (hoest, koorts, verkoudheid...) de patiënt naar het ziekenhuis brengen. Jullie dienen zich aan te melden aan het onthaal.

Bij opname zal men aan het onthaal je contactgegevens vragen zodat men kan bellen wanneer de ontslagdatum en het uur bekend zijn.

In geval van een opname van:

  • een verwarde patiënt
  • een niet-mobiele patiënt
  • een minderjarige

kan één familielid of begeleider, die geen symptomen vertoont, de patiënt begeleiden tot aan de kamer. Nadien dien je de kamer en de gang onmiddellijk weer te verlaten.

Voor pediatrie en materniteit gelden er andere maatregelen, daar mag steeds één ouder op de afdeling blijven.

 

Ontslag

Een medewerker van de betrokken afdeling belt de familie of begeleiding op met concrete ontslagdatum én uur (dus op het moment dat alle ontslagdocumenten klaarliggen en alle materiaal is ingepakt). Eén familielid of begeleider komt naar het onthaal, waar de patiënt zich ook naartoe begeeft.

 

Familie op geriatrie of orthogeriatrie?

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor onze patiënten op geriatrie en orthogeriatrie. Ook al krijgen zij de beste zorgen, ze kunnen nu geen bezoek meer krijgen van hun partner, kinderen, kleinkinderen enz. Ook de familie is ongerust over hun welzijn, en contact nemen is niet altijd evident.

De afdelingen orthogeriatrie en geriatrie bieden een skypeverbinding aan zodat de patiënten en hun familie elkaar kunnen zien en spreken. Voor patiënten waarbij het niet mogelijk is om via de computer contact te maken, voorzien we een aparte telefoonlijn die een aantal uren zal openstaan. Zo kunnen ze rechtstreeks contact maken met hun familie.

Heb je een familielid op geriatrie of orthogeriatrie en heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de afdeling geriatrie of orthogeriatrie.