logo print

Patiënten

Opname

Voor een geplande opname/bevalling dien je steeds gescreend te zijn. Je arts-specialist of gynaecoloog zal je hiervoor de aanvraag en de juiste info bezorgen. Voor een ambulante afspraak (consultatie) dien je je niet te laten screenen.

Bij een opname kan één familielid of begeleider die geen symptomen vertoont (hoest, koorts, verkoudheid...) de patiënt naar het ziekenhuis brengen. Meld je aan aan het onthaal. Ook de begeleider dient bij aankomst in het ziekenhuis een mondmasker (op de correcte manier) te dragen. Heb je er zelf geen? Er zijn mondmaskers te koop in de automaat in de inkomhal van het ziekenhuis.

Bij opname zal men aan het onthaal je contactgegevens vragen zodat men kan bellen wanneer de ontslagdatum en het uur bekend zijn.

In geval van een opname van:

  • een verwarde patiënt
  • een niet-mobiele patiënt
  • een minderjarige

kan één familielid of begeleider, die geen symptomen vertoont, de patiënt begeleiden tot aan de kamer. Deze dient nadien de kamer en de gang onmiddellijk weer te verlaten.

Voor pediatrie en materniteit gelden er andere maatregelen, daar mag steeds één ouder op de afdeling blijven.

Klik hier voor het infoblad over opname (in .pdf).


Persoonlijke spullen en/of was

Wanner je persoonlijke spullen wil komen brengen of afhalen dan kan dit tijdens de bezoekuren:

  • weekdagen: tussen 18.00 en 20.00 uur
  • zaterdag en zondag: tussen 14.00 en 16.00 uur

Klik hier voor meer info over de bezoekregeling...

 

Ontslag

Een medewerker van de betrokken afdeling belt de familie of begeleiding op met concrete ontslagdatum én uur (dus op het moment dat alle ontslagdocumenten klaarliggen en alle materiaal is ingepakt). Eén familielid of begeleider komt naar het onthaal, waar de patiënt zich ook naartoe begeeft.