logo print

Informatie COVID-19

Opname

Kom je naar het AZL voor een opname? Laat je zeker op voorhand (48-72 uur) screenen op Covid-19, anders kan de opname niet doorgaan. Je arts-specialist zal je hiervoor de aanvraag en de juiste info bezorgen. Een zelftest van de apotheek geldt niet!


Deelde je arts je een uur mee waarop je in het ziekenhuis aanwezig moet zijn? Meld je dan maximaal 15 minuten voor dit moment. Ontsmet bij aankomst in het ziekenhuis grondig je handen. Draag je mondmasker correct.

Patiënten

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor onze patiënten. Ook al krijgen zij de beste zorgen, ze kunnen maar beperkt bezoek krijgen van hun partner, kinderen, kleinkinderen enz. Ook de familie is ongerust. We beseffen dit en hebben dan ook alle begrip voor al jullie vragen. Heb je vragen over een patiënt? Gelieve contact op te nemen met de afdeling.

Bezoekers

De bezoekregeling is nog steeds aangepast. Lees hier meer...

 

Er zijn echter uitzonderingen mogelijk voor bepaalde afdelingen. Dit wordt steeds besproken met de arts of de verpleegkundigen. Klik hier voor meer info...

 

Skypen?

Je kan steeds bellen of skypen.

Afspraken consultatie

Welke richtlijnen dien ik te volgen als ik een consultatie heb in het ziekenhuis?
Wat als ik een afspraak wil maken met een kinderarts?
Ik weet niet of mijn eerder gemaakte afspraak wel doorgaat...

Klik hier voor een antwoord op deze vragen...


Meer info over het coronavirus

Meer informatie: www.info-coronavirus.be of 0800 14 689 (callcenter Federale overheidsdienst)

Help mee Covid-19 uit het ziekenhuis te houden

De cijfers zijn opnieuw aan het stijgen. Daarom houden we de aangepaste bezoekregeling en de adviezen voor consultaties en opnames nog even aan. Daarvoor hebben we de hulp nodig van iedereen die naar het ziekenhuis komt, als patiënt of als bezoeker. Help ons mee Covid-19 uit het ziekenhuis te houden en bescherm daarmee ook je naasten:

  • Ben je 10 jaar of ouder? Zet een proper chirurgisch mondmasker op (geen stoffen masker) van zodra je het ziekenhuis betreedt. Draag het ook op de kamer als je een dierbare bezoekt.
  • Ontsmet je handen als je het ziekenhuis betreedt en weer verlaat. Doe het ook vooraleer je op een kamer binnen gaat, en als je de kamer verlaat.
  • Denk aan de regels rond social distancing.
  • Blijf niet langer dan strikt noodzakelijk in het ziekenhuis. Kom je op bezoek, respecteer dan de bezoektijden en de duur van het bezoek (max. 1 uur). Eén bezoeker per dag is welkom.
  • Kom je op consultatie, of voor een dagopname? Kom dan bij voorkeur alleen, en niet langer dan 15 minuten voor je afspraak.

Bedankt om ons te helpen zorg te dragen voor onze patiënten, medewerkers en artsen.

 

Door de stijgende cijfers zien we ons genoodzaakt de cafetaria opnieuw te sluiten voor patiënten en bezoekers. De cafetaria is enkel nog toegankelijk voor medewerkers.