logo print

Rookvrij ziekenhuis

Het AZ Lokeren is lid van het netwerk rookvrije ziekenhuizen. 

In het ziekenhuis geldt een absoluut rookverbod, in geen enkele ruimte of lokaal van het ziekenhuis mag en kan er gerookt worden. Indien je denkt dat het moeilijk en lastig zal worden om niet te roken tijdens je hospitalisatie dan kan er eventueel gebruik gemaakt worden van nicotinevervanging (bijvoorbeeld pleisters, zuigtabletten, kauwgom, mondspray) om de ontwenningsverschijnselen te helpen onderdrukken, waardoor je het makkelijker zal kunnen volhouden om in het ziekenhuis niet te roken.

Vraag gerust raad aan jouw arts of vraag aan een tabakoloog (rookstopconsulent) van het ziekenhuis om meer info en advies over de producten en de te gebruiken dosissen.

Wanneer je een ingreep dient te ondergaan is het aangeraden om geruime tijd voor de ingreep reeds te stoppen met roken. Je ademhaling en doorbloeding zal daardoor verbeteren en jouw operatie, genezing en herstel zal hierdoor vlotter verlopen. Stoppen met roken kan zo helpen om complicaties te voorkomen. 

Je huisarts of een tabakoloog van het ziekenhuis kan je verdere informatie geven over de mogelijkheden van coaching en begeleiding bij het stoppen met roken, al of niet met gebruik van nicotinevervangende hulpmiddelen of medicatie. 

Klik hier om naar de pagina van de rookstopbegeleiding te gaan.