logo print

Kamertype

Je kan kiezen uit verschillende kamers volgens beschikbaarheid:

Prijs per dag:

gemeenschappelijke kamergeen supplement
tweepersoonskamergeen supplement
éénpersoonskamer met afzonderlijk toilet€ 42,00
éénpersoonskamer met afzonderlijk toilet en douche€ 48,00
grotere éénpersoonskamer met 
afzonderlijk toilet en douche kraamafdeling
€ 50,00

 

Deze kamersupplementen komen bovenop het persoonlijk aandeel dat je voor elke hospitalisatiedag dient te betalen.
Opgelet: wanneer je voor een éénpersoonskamer kiest, mogen de behandelende artsen 150% van het ziekenfondstarief bijvragen. Dit mogelijke ereloonsupplement geldt niet alleen voor de chirurg maar ook voor alle artsen die bij jouw behandeling betrokken zijn. Meer info over de financiële kant van je opname kan je vragen aan de medewerkers van de opname. Ook zal je een formulier krijgen waar alles nog eens in detail staat beschreven.

 

Voorschot

Voorschot

  • Je wenst een éénpersoonskamer
    Wanneer je opteert voor een éénpersoonskamer wordt een voorschot gevraagd bij inschrijving. Voor een verblijf met overnachting bedraagt dit voorschot € 250, voor een daghospitalisatie betaal je € 50. Dit voorschot zal je gevraagd worden zowel bij een geplande opname als een niet-geplande opname (opname via de dienst spoedgevallen). Aan de inschrijvingsbalies kan je dit voorschot zowel elektronisch als cash betalen. Indien je een hospitalisatieverzekering hebt (DKV, Assurcard en Medi-Assistance) hoef je geen voorschot te betalen.
    Het onthaal probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan je vraag naar een éénpersoonskamer. Hou er echter rekening mee dat dit bij een drukke bezetting niet altijd mogelijk is. In dit geval zal je opgenomen worden op een tweepersoonskamer en worden er geen kamer- of ereloonsupplementen aangerekend. Het betaalde voorschot wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur.

  • Je vraagt een tweepersoonskamer
    Voor een opname of een verblijf op het dagziekenhuis op een tweepersoonskamer wordt geen voorschot gevraagd.