logo print

Spoed

De spoed van het AZ Lokeren beschikt over 5 behandelruimtes waaronder een reanimatie box en pediatrische box. Bijkomend is er een tijdelijke hospitalisatie met 4 bedden. Alle bedden zijn voorzien van een observatiemonitor. In de administratieve ruimte kunnen alle monitors centraal bekeken worden. Jaarlijks worden hier meer dan 14 000 patiënten verzorgd.

Inschrijving

De inschrijving gebeurt aan de balie in de centrale hal van het ziekenhuis. De receptionist zal vragen naar jouw identiteitskaart, huisarts en eventuele verwijsbrief. Indien het een arbeidsongeval betreft, dien je ook de gegevens van de werkgever en verzekering over te maken. Het spreekt voor zich dat, indien jouw situatie het niet toelaat, je deze formaliteiten ook later in orde kan brengen. ’s Nachts dien je via de nachtingang, tevens de ingang van spoed (Zelestraat) binnen te komen.

Bij aankomst op spoed

Je wordt onthaald door een triageverpleegkundige die de reden van je bezoek nagaat en de ernst van de situatie inschat. Zo kunnen we de dringendheid (de ‘urgentiegraad’) van de aandoening bepalen. Elke urgentiegraad is verbonden met een kleurcode. Deze kleurcode geeft een indicatie van de mogelijke wachttijd. Ook de beschikbaarheid van de behandelend arts en de beschikbaarheid van de behandelingsruimte hebben een invloed op de wachttijd. De triageverpleegkundige zal je informeren over de wachttijden binnen jouw categorie. Let wel, dit is een richttijd tot een eerste contact met de arts en niet de totale duur van je verblijf op spoed!

Rood: levensbedreigend – absolute voorrang – geen wachttijd
Oranje: zeer dringend of zeer ernstig, maar niet onmiddellijk levensbedreigend – voorrang – de arts tracht je binnen de 10 minuten te zien
Geel: dringend of ernstig, maar niet levensbedreigend – de arts streeft ernaar je binnen 60 minuten te zien
Groen: standaard of minder ernstig – de arts streeft ernaar je binnen 120 minuten te zien
Blauw: niet dringend – geen voorrang – de arts streeft ernaar je binnen 240 minuten te zien

Je kan steeds informeren naar de reden van een wachttijd. Wees ervan overtuigd dat wij deze zo kort mogelijk trachten te houden.

Contact

tel. 09 340 80 40

De dienst spoed is gelegen op het gelijkvloers.

Diensthoofd: dr. Katrien Vermeulen

Hoofdverpleegkundige: Filip Leroux
Bereikbaar tussen 9 en 17 uur.
tel. 03 760 62 00