logo print

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek is verantwoordelijk voor de bestelling, correcte bewaring, aflevering en tarificatie van geneesmiddelen, implantaten en steriele medische hulpmiddelen. Ook de bereiding van gepersonaliseerde therapieën behoort tot de kerntaken van de ziekenhuisapotheek.

In de ziekenhuisapotheek worden geneesmiddelen afgeleverd die voorgeschreven worden tijdens het verblijf van de patiënt in het ziekenhuis. De ziekenhuisapotheek voorziet ook de geneesmiddelen voor enkele woonzorgcentra en enkele ambulante behandelingen.

De werking van de ziekenhuisapotheek wordt voortdurend beïnvloed door evoluties op het gebied van geneesmiddelen, therapieën en wetgeving.

Op vraag van artsen, verpleegkundigen en patiënten levert de ziekenhuisapotheker informatie in verband met prijs, dosering, toediening, interacties of bijwerkingen van geneesmiddelen.

De ziekenhuisapotheker is aanwezig in diverse comités zoals het Medisch Farmaceutisch Comité, het Comité voor Ziekenhuishygiëne, de Antibioticabeleidsgroep, het Comité Medische Materialen en het Comité voor Patiëntveiligheid.

Daarnaast waakt de ziekenhuisapotheker over de kwaliteit van de activiteiten binnen de centrale sterilisatie van het ziekenhuis en over de medicatieveiligheid.

Tenslotte maakt ook het geven van opleiding aan artsen, verpleegkundigen en apotheekassistenten deel uit van het takenpakket van de ziekenhuisapotheker.

Contact

Tel. 09 340 85 70

Fax. 09 340 81 90
Bereikbaar op weekdagen van 8.30 - 12 uur en van 13 - 17 uur, zaterdag van 9 - 12 uur.

 

Verantwoordelijke: Ine De Kimpe

Vertegenwoordigers

Vertegenwoordigers voor medische materialen worden ontvangen op afspraak. 

Klik hier om naar de pagina van de vertegenwoordigers te gaan.